Konu
:
Kayısı Kaplama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kayısı Kaplama Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısı Kaplama Tarifi
Kayısı Kaplama Tarifi
4 çorba kaşığı kayısı reçeli
75 gr (1/2 su bardağından biraz az) su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Reçelle suyu ufak bir tencereye koyup karıştırarak, orta ateşte 5 dakika pişiriniz
Limon suyunu ekleyip iyice karıştırınız
Tencereyi ateşten alıp süzünüz
Süzülen reçeli bir kavanoza koyup, reçel henüz sıcakken kavanozun ağzını yuvarlak kesilmiş mumlu kağıtla örtünüz
Sonra ağzını selofan kağıtla kapayıp, ip ya da lastik bantla bağlayınız
Kavanozu etiketleyip serin ve kuru bir yerde saklayınız
Not: Kaplamalar, meyveli kek ve tartları süslemek için kullanılır
Klasik tariflerde, kayısı kaplama sarı meyveler için kullanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul