Yalnız Mesajı Göster

Kayısı Kaplama Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Kaplama Tarifi



Kayısı Kaplama Tarifi

4 çorba kaşığı kayısı reçeli
75 gr (1/2 su bardağından biraz az) su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Reçelle suyu ufak bir tencereye koyup karıştırarak, orta ateşte 5 dakika pişiriniz Limon suyunu ekleyip iyice karıştırınız Tencereyi ateşten alıp süzünüz
Süzülen reçeli bir kavanoza koyup, reçel henüz sıcakken kavanozun ağzını yuvarlak kesilmiş mumlu kağıtla örtünüz Sonra ağzını selofan kağıtla kapayıp, ip ya da lastik bantla bağlayınız Kavanozu etiketleyip serin ve kuru bir yerde saklayınız

Not: Kaplamalar, meyveli kek ve tartları süslemek için kullanılır Klasik tariflerde, kayısı kaplama sarı meyveler için kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla