Konu
:
Pirinç Lokması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pirinç Lokması Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirinç Lokması Tarifi
Pirinç Lokması Tarifi
60 gr
kuru üzüm
500 ml
süt
200 gr
pirinç
50 gr
şeker
2 adet yumurta
1/2 adet limonun kabuğu
1/2 adet portakalın kabuğu
50 gr
un
50 ml
süt
10 gr
kabartma tozu
20 gr
kıyılmış dolmalık fıstık
30 gr
kıyılmış ceviz
50 gr
tereyağı
Çörekotu
Bal
Tuz
Kızartmak için yağ
Bir kaba üzüm, dolmalık fıstık, ceviz ve 50 ml
süt koyup karıştırın
1 saat bekletin
Sütü kaynatıp tuz ve 10 gr
şekeri katın
Pirinci ilave edip sürekli karıştırarak 5 dakika kaynatın
Tereyağını ekleyip pirinçler sütü çekene kadar pişirin
Yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayırın
Beyazlarını katılaşana kadar çırparak azar azar kalan şekeri ekleyin
Ilınmış pirincin içine limon ve portakal kabuğu rendelerini, yumurta sarıları ve kabartma tozunu ilave edin
Un ve üzümlü karışımı katın
Son olarak dikkatlice yumurta beyazlarını ekleyin
Sıvı yağı bir tavada kızdırın
Islatılmış 2 kaşık yardımıyla karışımdan lokmalar alıp yağa atın
Her taraflarını 2-3 dakika kızartın
Yağdan çıkartıp servis tabağına alın ve üzerlerine çörekotu ve bal gezdirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul