Yalnız Mesajı Göster

Pirinç Lokması Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinç Lokması Tarifi



Pirinç Lokması Tarifi

60 gr kuru üzüm
500 ml süt
200 gr pirinç
50 gr şeker
2 adet yumurta
1/2 adet limonun kabuğu
1/2 adet portakalın kabuğu
50 gr un
50 ml süt
10 gr kabartma tozu
20 gr kıyılmış dolmalık fıstık
30 gr kıyılmış ceviz
50 gr tereyağı
Çörekotu
Bal
Tuz
Kızartmak için yağ

Bir kaba üzüm, dolmalık fıstık, ceviz ve 50 ml süt koyup karıştırın 1 saat bekletin Sütü kaynatıp tuz ve 10 gr şekeri katın Pirinci ilave edip sürekli karıştırarak 5 dakika kaynatın Tereyağını ekleyip pirinçler sütü çekene kadar pişirin
Yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayırın Beyazlarını katılaşana kadar çırparak azar azar kalan şekeri ekleyin Ilınmış pirincin içine limon ve portakal kabuğu rendelerini, yumurta sarıları ve kabartma tozunu ilave edin Un ve üzümlü karışımı katın Son olarak dikkatlice yumurta beyazlarını ekleyin
Sıvı yağı bir tavada kızdırın Islatılmış 2 kaşık yardımıyla karışımdan lokmalar alıp yağa atın Her taraflarını 2-3 dakika kızartın Yağdan çıkartıp servis tabağına alın ve üzerlerine çörekotu ve bal gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla