Konu
:
Kremalı Saray Helvası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Saray Helvası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Saray Helvası Tarifi
Kremalı Saray Helvası Tarifi
150 gr
badem
250 gr
irmik
175 gr
yağ
Şurubu için:
200 gr
şeker
500 gr
süt
250 gr
krema/kaymak
Üzerinin çiğ şekeri:
200 gr
toz şeker
150 gr
bademi kaynar suya atıp bir dakika kaynatıp süzgece dökünüz ve bir bezin içine koyup bezin üzerinden ovalayıp kabuklarından ayrılmasını temin edin ve sonra beyaz bademleri ayırıp helva tenceresine koyup yağ ve irmiğini ilâve ediniz
Ağır ateşte bir kevgirle kenarlarına bulaştırmadan devamlı karıştırarak badem ve irmiği altın sarısı gibi kızartınız ve önceden hazırladığınız şurubunu üzerine dökünüz
Bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp gayet ağır ateşte 15 dakika pişiriniz ve çiğ şekerini ilâve edip bir kere karıştırdıktan sonra ateşten alınız ve 15 dakika demlendirip servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul