Konu
:
Sütlü Kadayıf Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Kadayıf Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Kadayıf Tarifi
Sütlü Kadayıf Tarifi
750 gr tel kadayıfı
5 bardak toz şeker
3 bardak süt
1,5 bardak sadeyağ veya margarin
125 gr iç badem
Kadayıf iyice didiklenerek saçaklandırılır, kenarlı bir tepsiye döşenir
Erimiş haldeki yağ üstüne gezdirilir ve orta fırında 40 - 45 dakika pişirilir
İyice kızarmış olan kadayıf fırından çıkarılır
Yağ süzüldükten sonra sütlü şurup sıcak sıcak üzerine dökülür
Ağzına da bir kapak kapatılır
Soğuduktan sonra alt üst etmek suretiyle kadayıf bir tabağa alınır
Üzerine bir miktar suda kaynatılmak suretiyle kabukları çıkarılıp et makinesinden geçirilmiş mademler serpilir ve öylece servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul