Yalnız Mesajı Göster

Ayva Soslu Yılbaşı Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayva Soslu Yılbaşı Tatlısı Tarifi



Ayva Soslu Yılbaşı Tatlısı Tarifi

İrmik topları:
250 ml süt
50 gr tereyağı
20 gr şeker
70 gr irmik
1 adet yumurta
5 gr nişasta
70 gr tereyağı
20 gr galeta unu
20 gr çekilmiş ceviz

Ayva sosu:
250 gr ayva
10 ml limon suyu
1 çubuk vanilya
10 gr tereyağı
450 ml süt
125 ml krema
50 gr şeker

Şurup:
30 gr toz şeker
30 ml nar şurubu

İrmik topları için: Süt, tereyağı ve şekeri bir tencerede kaynatın İrmiği ekleyin ve iyice karıştınn Hafif ateşte sık sık karıştırarak 5 dakika kaynatın Yumurta ve nişastayı çırpın, irmikli karışımı bir kaseye koyun, üstünü düzleştirip buzdolabında bekletin
Sos için: Ayvaları sıcak suyla yıkayıp dörde bölün ve çekirdeklerini çıkartın Küçük küp doğrayıp limon suyuyla karıştırın Vanilya çubuğunu boylamasına ikiye kesip özünü kazıyın
Tereyağını bir tencerede eritin, ayvaları vanilya çubuğu ve özüyle birlikte 2-3 dakika kısık ateşte kavurun 250 ml su ilavesiyle kapağı kapalı olarak 30-40 dakika pişirin Süt, krema ve şekeri ekleyip bir taşım kaynatın Vanilya çubuğunu çıkartıp karışımı blender'da püre haline getirin Süzgeçten geçirin
İrmikli karışımı 8 porsiyona bölün ve elinizle toplar yuvarlayın Kaynar suya atın, toplar yüzeye çıkınca 8-10 dakika daha pişirin Tereyağını bir tavada eritin Cevizleri ve galeta ununu ilave edip 3 dakika çevirin
Şurup için: Şekeri birtencerede karamelize edin Nar şurubu ve biraz suyla sulandınp hafif ateşte kaynatın
Ayva sosunu kaselere alın
Her bir kaseye 2 irmik topu koyun, üstüne cevizli kırıntıdan serpin Şurubu yanında ayrıca servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla