Konu
:
Ayva Soslu Yılbaşı Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ayva Soslu Yılbaşı Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayva Soslu Yılbaşı Tatlısı Tarifi
Ayva Soslu Yılbaşı Tatlısı Tarifi
İrmik topları:
250 ml
süt
50 gr
tereyağı
20 gr
şeker
70 gr
irmik
1 adet yumurta
5 gr
nişasta
70 gr
tereyağı
20 gr
galeta unu
20 gr
çekilmiş ceviz
Ayva sosu:
250 gr
ayva
10 ml
limon suyu
1 çubuk vanilya
10 gr
tereyağı
450 ml
süt
125 ml
krema
50 gr
şeker
Şurup:
30 gr
toz şeker
30 ml
nar şurubu
İrmik topları için: Süt, tereyağı ve şekeri bir tencerede kaynatın
İrmiği ekleyin ve iyice karıştınn
Hafif ateşte sık sık karıştırarak 5 dakika kaynatın
Yumurta ve nişastayı çırpın, irmikli karışımı bir kaseye koyun, üstünü düzleştirip buzdolabında bekletin
Sos için: Ayvaları sıcak suyla yıkayıp dörde bölün ve çekirdeklerini çıkartın
Küçük küp doğrayıp limon suyuyla karıştırın
Vanilya çubuğunu boylamasına ikiye kesip özünü kazıyın
Tereyağını bir tencerede eritin, ayvaları vanilya çubuğu ve özüyle birlikte 2-3 dakika kısık ateşte kavurun
250 ml
su ilavesiyle kapağı kapalı olarak 30-40 dakika pişirin
Süt, krema ve şekeri ekleyip bir taşım kaynatın
Vanilya çubuğunu çıkartıp karışımı blender'da püre haline getirin
Süzgeçten geçirin
İrmikli karışımı 8 porsiyona bölün ve elinizle toplar yuvarlayın
Kaynar suya atın, toplar yüzeye çıkınca 8-10 dakika daha pişirin
Tereyağını bir tavada eritin
Cevizleri ve galeta ununu ilave edip 3 dakika çevirin
Şurup için: Şekeri birtencerede karamelize edin
Nar şurubu ve biraz suyla sulandınp hafif ateşte kaynatın
Ayva sosunu kaselere alın
Her bir kaseye 2 irmik topu koyun, üstüne cevizli kırıntıdan serpin
Şurubu yanında ayrıca servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul