Konu
:
Espresso Parfesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Espresso Parfesi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Espresso Parfesi Tarifi
Espresso Parfesi Tarifi
Krokan için:
70 gr
şeker
50 gr
badem
Parfe için:
70 gr
şeker
30 gr
espresso kahve çekirdeği
1/2 adet çubuk vanilyanın özü
4 adet yumurta sarısı
200 ml
krema
Tarçınlı cipsler için:
6 yaprak Çin böreği yufkası
1 çay kaşığı tarçın
50 gr
pudra şekeri
Krokan için: Şekeri bir tencerede karamelize edin, bademleri ilave edip tahta bir kaşıkla iyice karıştırın
Krokanı fırın kağıdının üstüne dökün
Sertleşince keskin bir bıçakla 1/2 cm
büyüklüğünde parçalara doğrayın
Parfe için: Şekeri 100 ml
su ile kaynatın
Espresso çekirdeklerini ilave edin ve kısık ateşte 2 dakika daha kaynatın
Ateşten alın ve 2 saat bekletin
Hazırladığınız şurubu ince bir süzgeçten geçirip karıştırma kasesine alın
Vanilya özü ve yumurta sarılarını şuruba ekleyin, benmaride krema kıvamına gelinceye kadar çırpın
Kanşımı soğuk su dolu bir kabın içine oturtup tekrar çırpın ve buzdolabında bekletin
Parfe kalıpları için: Fırın kağıdından 25x25 cm
ebadında 4 kare parça kesin ve çaprazlamasına ikiye bölün
Elde ettiğiniz üçgen parçaları külah haline getirip ataçla tutturun
Külahlan açık kısımları yukarı gelecek şekilde ayaklı bardaklara yerleştirin
Kremayı sertleşinceye kadar çırpın ve azar azar parfe karışımına ekleyin
Krokanları ilave edip karıştırın
Karışımı külahlara doldurun ve donması için en az 5 saat derin dondurucuda bekletin
Tarçınlı cipsler için: Yufkaları 1 cm
eninde şerit kesin ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye eşit aralıklarla dizin
Tarçın ve pudra şekerini karıştırın, şeritlerin üstüne bol miktarda serpin
Yufkaları önceden 180°C'de ısıtılmış fırının alttan 2
rafında 8-12 dakika altın rengini alıncaya kadar karamelize edin
Fırından çıkartın ve soğuması için bekletin
Parfenin üstünden kağıt külahları çıkartın
Tarçınlı cipsler ile birlikte tatlı tabaklarına yerleştirin ve servis yapın
Not: Karamelize etmek şekerin tadının ve renginin ısı ile değişmesini anlatmak için kullanılır
Ancak bu işlemi yaparken şekeri gerektiğinden çok pişirmememek gerekir
Dolayısıyla şeker eriyip bal renginden akik rengine dönüştüğünde ateşten almalısınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul