Konu
:
Tereyağlı Revani Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağlı Revani Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağlı Revani Tarifi
Tereyağlı Revani Tarifi
Vurulacak harcı:
10 adet yumurta
100 gr
şeker
Az vanilya
içinin un ve irmiği:
200 gr
un
50 gr
ince irmik
İçinin tereyağı:
150 gr
suyu alınarak soğutulup süzme bal kıvamma getirilmiş tereyağ
Şurubu:
1000 gr
şeker
600 gr
su
1/2 limon suyu
İçi ve kenarları erimemiş yağla kalınca yağlanıp içine un serpilmiş bir tepsi 20 santim kutrunda bir tepsi hazırlanır
Şerbet malzemesi beraberce kaynatılarak soğumaya bırakılır
Yumurta, şeker ve vanilyayı çelik veya cam bir kaba koyup, kabı sıcak suyun içine oturtunuz ve bir yumurta vurma teli ile karıştırarak ılık bir vaziyete getiriniz ve sudan alınız
Makinanız varsa yumurta vurma makinesi ile, mikseriniz varsa mikserle yoksa elinizle bir makine intizamı içinde yumurtayı vurarak bir kurdela şeklini alıncaya kadar köpürtünüz
Sonra dikkatli ve çabuk kevgirle çalkalamadan karıştırıp un ve irmiği yedirip ve hemen tereyağını akıtarak dikkatlice mümkün olduğu kadar az karıştırıp tepsisine dökünüz
Orta 225 derece hararette 25 dakika pişirip hemen şurubunu döküp 3-4 dakika daha ağır fırında demlendiriniz ve fırından çıkarıp soğuyunca arzu ettiğiniz biçimde kesip servis ediniz
Not : Yumurtayı, un ve yağı yedirirken çalkalayarak veya lüzumundan fazla karıştırırsanız yumurta düşer
Şurubunu verirken aynı tepsiye alt üst çevirebilirseniz daha iyi olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul