Konu
:
Şah Ve Mat
Yalnız Mesajı Göster
Şah Ve Mat
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şah Ve Mat
Şah ve Mat
Malzemeler:
50 g (yarım su bardağı) fındık kırığı
1 paket Pandispanya Un
3 yumurta
100 ml (1 çay bardağı) su
Krema:
1 poşet Çikolatalı Fındık Aromalı Puding
400 ml (2 su bardağı) süt
1 paket Vanilinli Pasta Kreması
300 ml (1,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
2 yemek kaşığı acıbadem likörü
Üzeri için:
80 g çikolata
2-3 yemek kaşığı krema
Hazırlanışı:
Fındık kırığını bir kaba alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun
Soğutup robotta öğütün
Pandispanya una yumurta ve suyu ekleyip 7-8 dakika çırpın
Fındıkları da ekleyip 1 dakika daha çırpın
26 cm çapındaki yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş kalıba yayın ve pişirin
Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 35-45 dakika
Fırından çıkartıp soğutun
Kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin
Pudingi 2 su bardağı süt ile pişirin ve soğutun
Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın
Pudinge 3 yemek kaşığı pasta kreması ve acıbadem likörünü ilave edip 2-3 dakika çırpın
Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine pudingli karışımı yayın ve üzerine ikinci kat pandispanyayı kapatın
Pasta kreması ile pastayı kaplayın
Çikolatayı kremayla birlikte benmari yöntemi ile eritin
Oda sıcaklığına geldiğinde pastanın üzerini satranç tahtası şeklinde süsleyin
Buzdolabında dinlendirip dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul