Konu: Şah Ve Mat
Yalnız Mesajı Göster

Şah Ve Mat

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şah Ve Mat



Şah ve Mat

Malzemeler:

50 g (yarım su bardağı) fındık kırığı

1 paket Pandispanya Un

3 yumurta

100 ml (1 çay bardağı) su

Krema:

1 poşet Çikolatalı Fındık Aromalı Puding

400 ml (2 su bardağı) süt

1 paket Vanilinli Pasta Kreması

300 ml (1,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt

2 yemek kaşığı acıbadem likörü

Üzeri için:

80 g çikolata

2-3 yemek kaşığı krema

Hazırlanışı:

Fındık kırığını bir kaba alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun Soğutup robotta öğütün Pandispanya una yumurta ve suyu ekleyip 7-8 dakika çırpın Fındıkları da ekleyip 1 dakika daha çırpın 26 cm çapındaki yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş kalıba yayın ve pişirin

Pişirme ayarları:

Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)

Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme Süresi: Yaklaşık 35-45 dakika

Fırından çıkartıp soğutun Kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin

Pudingi 2 su bardağı süt ile pişirin ve soğutun Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın Pudinge 3 yemek kaşığı pasta kreması ve acıbadem likörünü ilave edip 2-3 dakika çırpın Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine pudingli karışımı yayın ve üzerine ikinci kat pandispanyayı kapatın Pasta kreması ile pastayı kaplayın

Çikolatayı kremayla birlikte benmari yöntemi ile eritin Oda sıcaklığına geldiğinde pastanın üzerini satranç tahtası şeklinde süsleyin Buzdolabında dinlendirip dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla