Konu
:
Hindistancevizli Revani Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hindistancevizli Revani Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindistancevizli Revani Tarifi
Hindistancevizli Revani Tarifi
Vurmak için:
10 bütün yumurta
100 gr
şeker
Az vanilya
İçinin un ve hindistancevizi:
225 gr
un
50 gr
rende hindistancevizi (harman edilmiş)
Şurubu:
1 kg
şeker
600 gr
su
1 limon suyu
25 santim kutrunda bir tepsi İçi tamamen erimemiş yağla yağlanıp hafif unlanır
Malzemesinden şerbet 2 dakika kaynatılarak soğumaya bırakılır
Yumurta, şeker ve vanilyayı çelik veya cam bir kaba koyup, kabı sıcak suyun içine oturtunuz ve bir yumurta vurma teli ile karıştırarak ılık bir vaziyete getiriniz ve sudan alınız
Unlan beraber harman edilmiş hindistancevizini de katarak varsa yumurta vurma makinesi ile, mikseriniz varsa mikserle yoksa elinizle bir makine intizamı içinde yumurtayı vurarak bir kurdela şeklini alıncaya kadar köpürtünüz
Yumurta bu koyuluğa gelince teli çıkarıp bir kevgirle çalkalamadan karıştırıp unu dikkatlice yediriniz ve tepsiye boşaltıp fırına sürünüz
Piştikten sonra normal soğuk olarak şurubunu üzerine döküp 3-4 dakika fırına sürüp çıkarınız ve soğuyunca servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul