Konu
:
Kazandibili Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
Kazandibili Kadayıf
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kazandibili Kadayıf
Kazandibili Kadayıf
Malzemeler:
1 poşet Kazandibi
500 ml (2,5 su bardağı) süt
200 g labne peyniri
200 g tereyağı
400 g tel kadayıf
Şurup:
600 g (3,5 su bardağı) toz şeker
500 ml (2,5 su bardağı) su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Kazandibini süt ile 3-4 dakika kaynatarak pişirin
Ocaktan alıp soğutun
Bir çırpma kabına alın, labne peynirini ilave edin ve mikser ile 2 dakika çırpın
Tereyağını kısık ateşte eritin, ocaktan alıp soğutun
Kadayıfları geniş bir tepsiye alın, tereyağını üzerine gezdirerek dökün, elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde bulanmasını sağlayın
30 cm çapındaki kalıbı yağlayın
Kadayıfların yarısını yayın, üzerine kazandibiyi yayın ve düzeltin
En üste kalan kadayıfları yayın, elinizle hafif bastırarak üzerini düzeltin
Kareler şeklinde dilimleyin ve pişirin
Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 160°C / 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 45-50 dakika
Fırından çıkartıp soğutun
Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu arada karıştırarak 5 dakika kaynatın
Kaynamanın son dakikasında limon suyunu ekleyin
Ocaktan alıp 7-8 dakika bekletin ve soğuk kadayıfın üzerine dökün
Soğutup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul