Konu
:
Kaykana Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaykana Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaykana Tarifi
Kaykana Tarifi
Malzemeler:
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1,5 su bardağı un
• 1 çay kaşığı tuz Kizartmak için;
• 25 gr tereyağı Üzeri için;
• 2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
• 1 su bardağı pekmez (şerbet de kullanabilirsiniz)
Hazırlanışı:
1 Yumurta, süt, un ve tuzu derin bir kaba aktarıp çatalla 1-2 dakika, iyice özleşinceye kadar çırpın
Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 15-20 dakika dinlendirin
Kek hamurundan daha cıvık, krep hamurundan biraz daha koyu bir hamur hazırlayın
2
Yağı orta boy bir tavaya koyup eritin
Yağ iyice kızınca dinlenen hamuru tek seferde tavaya aktarın
Ocağına altını açıp hamurun alt tarafını harlı ateşte kızartın
Sonra ocağı orta ısıya getirip hamuru çevirin ve diğer yüzünü de tıpkı börek gibi kızartın
3
Bu hamur işinin özelliği kalın ve tek parça halinde (tıpkı börek gibi)kızartılmasıdır
4
Ocaktan aldığınız kaykanayı parçalayarak servis tabağına koyun
Ya da dilimleyin
Sıcakken pekmez yada şurup gezdirip ceviz içiyle süsleyerek servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul