Konu
:
Çikolatalı Paskalya Çöreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Paskalya Çöreği Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Paskalya Çöreği Tarifi
Çikolatalı Paskalya Çöreği Tarifi
150 gr margarin
250 gr pudra şekeri
4 yumurta
1 tatlı kaşığı mahlep
Kibrit kutusu kadar yaşmaya
Aldığı kadar un
1 su bardağı sıcak su veya süt
100 gr
Bitter çikolata
1 çorba kaşığı tereyağı
Maya ılık süt ve şeker ile eritin
Eritilmiş margarin mahlep yumurtaları koyun
Aldığı kadar unla ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapın
Oda sıcaklığında hamuru iki kat büyüyene kadar bekletin
3 parçaya ayırın
30 cm boyunda rulo şekli verin
3 hamuru yan yana getirip saç örgü şeklinde örün
Yağlanmış tepsiye koyun
20 dakika daha tepside bekletin
Üzerine yumurta sarısı sürün
Kıyılmış fındık serpip 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Çöreği soğutun çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip üzerini kaplayacak şekilde yayın
Kıyılmış fındık serpin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul