Konu
:
Kestaneli Dilim Pasta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Dilim Pasta Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Dilim Pasta Tarifi
Kestaneli Dilim Pasta Tarifi
700 gr kestane
60 gr tereyağı
250 ml
süt
150 ml
krema
100 gr toz şeker
50 gr iç fındık
250 gr irmik
30 gr un
Kabartma tozu
Kestanelerin üstünü keskin bir bıçakla çizip fırın tepsisine dizin
Fırın ızgarasında kestanelerin kabukları açılıncaya kadar tutun, ılınınca kabuklarını soyun ve ufak ufak doğrayın
Fındıkları robottan geçirin
20 gr
tereyağını eritin
Kestanelere şeker ile biriikte tereyağını ekleyin, ezip sütü ilave edin
Fındıkları da ekleyip püre haline getirin
Kremayla karıştırın
Kalan tereyağını eritin, irmik, un, tereyağı, vanilya ve kabartma tozunu bir kanştırma kabında yoğurun
Yoğururken azar azar 100 ml
ılık su ilave edin
Hamur kulak memesi kıvamına gelince 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın
Tezgahın üstünü unlayın
Dinlenen hamuru tezgaha yayın, irmikli hamuru 1 parmak kalınlığında ve 10-12 cm
uzunluğunda açın, kenarlarını tam dikdörtgen olacak şekilde düzeltin
Hazıriadığınız kestaneli içi hamurun ortasına şerit halinde boylu boyunca yayın
Hamuru uzun kenarlarından başlayarak rulo yapın ve dilimleyin
Yağlı kağıt yaydığınız fırın tepsinize aralıklı olarak dizin
Önceden 180°C'de ısıttığınız fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin
Ilınmaya bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul