Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Dilim Pasta Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Dilim Pasta Tarifi



Kestaneli Dilim Pasta Tarifi

700 gr kestane
60 gr tereyağı
250 ml süt
150 ml krema
100 gr toz şeker
50 gr iç fındık
250 gr irmik
30 gr un
Kabartma tozu

Kestanelerin üstünü keskin bir bıçakla çizip fırın tepsisine dizin Fırın ızgarasında kestanelerin kabukları açılıncaya kadar tutun, ılınınca kabuklarını soyun ve ufak ufak doğrayın Fındıkları robottan geçirin
20 gr tereyağını eritin Kestanelere şeker ile biriikte tereyağını ekleyin, ezip sütü ilave edin Fındıkları da ekleyip püre haline getirin Kremayla karıştırın
Kalan tereyağını eritin, irmik, un, tereyağı, vanilya ve kabartma tozunu bir kanştırma kabında yoğurun Yoğururken azar azar 100 ml ılık su ilave edin Hamur kulak memesi kıvamına gelince 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın
Tezgahın üstünü unlayın Dinlenen hamuru tezgaha yayın, irmikli hamuru 1 parmak kalınlığında ve 10-12 cm uzunluğunda açın, kenarlarını tam dikdörtgen olacak şekilde düzeltin Hazıriadığınız kestaneli içi hamurun ortasına şerit halinde boylu boyunca yayın Hamuru uzun kenarlarından başlayarak rulo yapın ve dilimleyin Yağlı kağıt yaydığınız fırın tepsinize aralıklı olarak dizin Önceden 180°C'de ısıttığınız fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin Ilınmaya bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla