Konu
:
Bülbül Yuvası (Baklava Yufkası) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bülbül Yuvası (Baklava Yufkası) Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bülbül Yuvası (Baklava Yufkası) Tarifi
Bülbül Yuvası (baklava yufkası) Tarifi
1 paket baklavalık yufka
226 gr tuzsus tereyağ
1 su bardağı yeşil fıstık
Şerbeti için:
2 bardak şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Tatliyi yapmaya baslamadan once serbetimizi kaynatip, icine limonunu da ekleyip sogumaya birakiyoruz
Yufkalardan 2 tanesini alip ikiye katliyoruz
Ikiye katlarken en sonda 1-2 cm'lik kismi birakiyoruz
Ince oklavaya sararken de bu kismi sarmadan birakiyoruz
Sonra oklavada yufkayi buzdurup cikariyoruz
Kenarda biraktigimiz buzulmemis 1-2 cm 'lik bolumu ortada kalacak sekilde yuvarliyoruz
Bu bolum icine ceviz koydugumuz zaman dusmeyecek sekilde tam bir kus yuvasi seklini vermemizi sagliyor
Butun yufkalara ayni islemi yapiyoruz
Bu islemleri yaparken yufkalarin uzerini nemli bir bezle ortmek gerek
Hemen kuruyup parcalanmamasi icin
Uzerlerine erittigimiz tereyagini gezdirip ,firina veriyoruz (375 F)
Nar gibi kizaran bulbul yuvalarimizin ortasina yesil fistik veya ceviz koyup , hazirladigimiz soguk serbeti ilik baklavamizin uzerine dokuyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul