Yalnız Mesajı Göster

Peynirli İrmik Helvası Tarifi (Gaziantep)

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli İrmik Helvası Tarifi (Gaziantep)



Peynirli İrmik Helvası Tarifi (Gaziantep)

1 su bardağı irmik

1/4 margarin veya tereyağı

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

Yarım su bardağı rendelenmiş dil peyniri veya tuzsuz yağlı peynir

Kabuksuz badem

Tencereye yağı alıp, eritelim İrmikleri ilave edip, sürekli karıştırarak kavuralım, irmikler altın sarısı bir renk alana dek kavurmaya devam edelim Ayrı bir tencerede şekeri, sütü ve suyu kaynatalım Bu şerbeti altın sarısı renk alan irmiklerin üzerine dökelim Dil peynirini şeritler halinde doğrayarak ilave edip, bir kez karıştıralım ve hemen helvayı ateşten indirip, servis tabağına kaşıkla düzgün şekiller vererek alalım Üzerini kabuksuz bademlerle süsleyelim

Alıntı Yaparak Cevapla