Konu
:
Peynirli İrmik Helvası Tarifi (Gaziantep)
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli İrmik Helvası Tarifi (Gaziantep)
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli İrmik Helvası Tarifi (Gaziantep)
Peynirli İrmik Helvası Tarifi (Gaziantep)
1 su bardağı irmik
1/4 margarin veya tereyağı
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı rendelenmiş dil peyniri veya tuzsuz yağlı peynir
Kabuksuz badem
Tencereye yağı alıp, eritelim
İrmikleri ilave edip, sürekli karıştırarak kavuralım, irmikler altın sarısı bir renk alana dek kavurmaya devam edelim
Ayrı bir tencerede şekeri, sütü ve suyu kaynatalım
Bu şerbeti altın sarısı renk alan irmiklerin üzerine dökelim
Dil peynirini şeritler halinde doğrayarak ilave edip, bir kez karıştıralım ve hemen helvayı ateşten indirip, servis tabağına kaşıkla düzgün şekiller vererek alalım
Üzerini kabuksuz bademlerle süsleyelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul