Yalnız Mesajı Göster

Çamfıstıklı Tartölet Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çamfıstıklı Tartölet Tarifi



400 gr un

175 gr pudraşekeri

1 tutam vanilin

350 gr tereyağı

1 tutam tuz

2 adet yumurta

60 gr toz badem

50gr çamfıstığı

Fırınınızı 180°C'ye getirip ısıtın Unu, pudraşekerini ve vanilini bir karıştırma kabına eleyin Yumurtayı hafifçe çırpın

Kurabiyenin hamurunu hazırlamak için un-şeker-vanilin karışımına yağı, tuzu, yumurtayı ve toz bademi ekleyin Mikser ile 5-6 dakika çırparak yağ ve şekerin iyice erimesini sağlayın

Küçük tartölet kalıplarını yağlayın Hazırladığınız hamuru tartölet kalıplarına bölüştürün Kalıba döktüğünüz hamurun kalıbın hizasına kadar gelmesine dikkat edin

Üzerlerine çamfıstıklarını serpiştirin Bir fırın tepsisine dizerek fırına sürün Yaklaşık 25 dakika pişirerek fırından alın Kalıplarının içinde soğumaya bırakın Soğuyunca kalıpları ters çevirerek çıkarıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla