Konu
:
Elma Soslu Kek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Elma Soslu Kek Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elma Soslu Kek Tarifi
Elma Soslu Kek Tarifi
1 tatlı kaşığı tereyağ (yumuşatılmış)
240 gr (2 su bardağı) + 1 çorba kaşığı un
1 kahve kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karanfil
240 gr (1 su bardağı) toz şeker
120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış)
3 yumurta
120 gr (3/4 su bardağı) kuru üzüm
120 gr (3/4 su bardağı) ceviz (kıyılmış)
240 gr (1 su bardağı) elma sosu
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız
20 cm çapında yuvarlak bir kek kalıbı ya da tepsiyi 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayıp 1 çorba kaşığı un ile unlayınız
Kalan 2 su bardağı unu, tuzu, kabartma tozunu, tarçını ve karanfili karıştırınız
Orta boy bir kasede tereyağı krema haline gelene kadar tahta bir kaşıkla dövünüz
Üstüne toz şekeri ekleyip karıştırmaya devam ediniz
Yumurtaları da karıştırarak katınız
Azar azar un karışımını da ekleyip, bulamaç pürtüksüz bir hale gelene kadar karıştırınız
Cevizi, elma sosunu ve üzümleri ekleyerek karıştırınız
Sonra bu karışımı kek kalıbına dökünüz
Fırının orta katında keki 80-90 dakika, ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz
Kekinizi fırından alıp soğuttuktan sonra servis ediniz
Not: Bu kek sade olarak ya da üstü karamelle kaplanarak servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul