Konu
:
Uludağpare Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Uludağpare Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Uludağpare Tarifi
Uludağpare Tarifi
100 gr
net çekilmiş hindistancevizi
Hamuru:
250 gr
margarin
250 gr
pudra şekeri
600 gr
kırma un
3 bütün yumurta
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı karbonat
Az tuz
Şurubu:
1 kg
şeker
1250 gr
su
Az limon tuzu
Az vanilya
Şurup malzemesini 1 dakika beraberce kaynatarak hazır hale getiriniz
Bir mermerin üzerinde yağ, pudra şekeri, karbonat ve tuzu elinizle birbirlerine yedirerek 5 dakika çalıştırıp unu ilâve ediniz ve elinizin tabanıyla bastıra bastıra 5 dakika yoğurup yumurtaları ve hindistancevizini ilâve ederek iyice karıştırıp elinizi bir spatula ile sıyırarak hamuru bir yere toplayınız ve üzerine bir rutubetli bez örtüp 10 dakika dinlendiriniz
Sonra ceviz büyüklüğünde hamuru iki avucunuzun içinde top gibi yuvarlayıp gayet hafif bastırıp yassıltarak tepsiye diziniz ve üzerlerine kabukları çıkıp yumurtaya batırılmış yarımşar badem koyup fırına sürerek pişiriniz
Fırından çıkar çıkmaz malzemesinden hazırlanmış şurubunu sıcak sıcak döküp soğuyunca servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul