Yalnız Mesajı Göster

Çilekli Kestane Pastası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Kestane Pastası Tarifi



Çilekli Kestane Pastası Tarifi

1 tatlı kaşığı rafine yağ

1 kg şekersiz kestane püresi

200 gr (13 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı

200 gr (1 su bardağından biraz az) toz şeker

300 gr sütsüz (bitter) çikolata (küçük parçalar halinde kırılmış)

1/3 su bardağı portakal suyu

Süslemesi:

375 gr (1+1/2 su bardağı) krem şanti

200 gr çilek (sapları ayıklanıp yıkanmış)

Rafine yağın yarısıyla dikdörtgen biçimi bir kalıbı yağlayıp, İçini yağlı ya da mumlu kağıtla döşeyiniz Kağıdın üstünü kalan rafine yağla yağladıktan sonra, kalıbı bir kenara bırakınız

Büyük bir kasede yağı tahta kaşıkla krema haline getiriniz Yavaş yavaş şekeri katıp kabarık olana kadar çırparak, bir kenara bırakınız İçine 2-3 çorba kaşığı su konmuş küçük ve kalın dipli bir tencerede, çikolatayı ağır ateşte eritiniz Eriyince ateşten indirip 5 dakika soğutunuz Erimiş çikolatayı ve kestane püresini yağ ve şeker karışımına katıp, portakal suyunu ekleyerek hepsini iyice karıştırınız

Karışımı, hazırladığınız kalıba döküp bir gece buzdolabında bekletiniz

Kalıbı buzdolabından çıkarıp pastayı bir servis tabağına aktarınız Yağlı ya da mumlu kağıdı çıkarıp atınız

Bir sıkma torbasına krem şantiyi doldurup pastanın çevresine ve üstüne sıkınız Üstünü çileklerle süsleyip pastanızı servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla