Konu
:
Çilekli Kestane Pastası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Kestane Pastası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Kestane Pastası Tarifi
Çilekli Kestane Pastası Tarifi
1 tatlı kaşığı rafine yağ
1 kg şekersiz kestane püresi
200 gr (13 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
200 gr (1 su bardağından biraz az) toz şeker
300 gr sütsüz (bitter) çikolata (küçük parçalar halinde kırılmış)
1/3 su bardağı portakal suyu
Süslemesi:
375 gr (1+1/2 su bardağı) krem şanti
200 gr çilek (sapları ayıklanıp yıkanmış)
Rafine yağın yarısıyla dikdörtgen biçimi bir kalıbı yağlayıp, İçini yağlı ya da mumlu kağıtla döşeyiniz
Kağıdın üstünü kalan rafine yağla yağladıktan sonra, kalıbı bir kenara bırakınız
Büyük bir kasede yağı tahta kaşıkla krema haline getiriniz
Yavaş yavaş şekeri katıp kabarık olana kadar çırparak, bir kenara bırakınız
İçine 2-3 çorba kaşığı su konmuş küçük ve kalın dipli bir tencerede, çikolatayı ağır ateşte eritiniz
Eriyince ateşten indirip 5 dakika soğutunuz
Erimiş çikolatayı ve kestane püresini yağ ve şeker karışımına katıp, portakal suyunu ekleyerek hepsini iyice karıştırınız
Karışımı, hazırladığınız kalıba döküp bir gece buzdolabında bekletiniz
Kalıbı buzdolabından çıkarıp pastayı bir servis tabağına aktarınız
Yağlı ya da mumlu kağıdı çıkarıp atınız
Bir sıkma torbasına krem şantiyi doldurup pastanın çevresine ve üstüne sıkınız
Üstünü çileklerle süsleyip pastanızı servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul