Yalnız Mesajı Göster

Çitlenbik Keki Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çitlenbik Keki Tarifi



Çitlenbik Keki Tarifi

Malzeme
- 125 g Sana Margarin
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- ½ su bardağı fındık
- 1 paket Kabartma tozu
- 1 paket Vanilya
- Üzeri:
- Bütün fındık

Hazırlanışı
1 Derin bir kâsenin içine yumurtaları kırıp içine pudra şekeri ilave edin Pudra şekeri eriyip kabarana kadar mikser veya çırpıcı ile karıştırın
2 Şeker kabardıktan sonra içine oda sıcaklığında yumuşatıp küçük parçalara kestiğiniz Sana yağını ekleyip karıştırmaya devam edin
3 Daha sonra bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu ve sütü ilave edip karıştırmaya devam edin
4 En son olarak kek harcının içine iri çekilmiş fındığı ekleyip spatula ile karıştırın
5 Kek harcını önceden Sana margarin ile yağladığınız kek kalıbına koyup üzerlerine birer adet bütün fındıkkoyun
6 Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin
7 Pişen keki kalıbında en az 10 dakika soğutup servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla