Konu
:
Meyveli Anjelik Pastası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Meyveli Anjelik Pastası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyveli Anjelik Pastası Tarifi
Meyveli Anjelik Pastası Tarifi
Kek hamuru için;
5 adet yumurta
5 kahve fincanı tozşeker
5 kahve fincanı un
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Pastanın kreması için;
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
50 gr bitkisel margarin
Üzeri için;
10-15 adet taze çilek
1-2 adet kivi
1 paket tart jölesi
Kek hamurunu hazırlamak için; tozşeker ve yumurtaları derin bir kaba aktarıp mikser yardımıyla 5 dakika kadar çırpın
Vanilya, tarçın ve kabartma tozunu ekleyip elenmiş unu ilave edin
Tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın
Hamuru yağlanmış kalp şeklindeki kek kalıbına aktarın
10 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırının alt rafında 15 dakika pişirin
Fırının ısısını 150 dereceye düşürüp 25 dakika daha pişirin
Ilık hale gelmesini bekleyip kalıptan çıkarın
Pastanın kremasını hazırlamak için; yumurta ve tozşekeri derin bir kaba aktarıp çırpma teli yardımıyla çırpın
2 yemek kaşığı suda ezdiğiniz nişastayı, un ve sütü ekleyip pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpın
Kısık ateşte, sürekli karıştırarak, koyulaşıp kaynamaya başlayıncaya kadar pişirdikten sonra ocaktan alın
Margarini ekleyip mikser yardımıyla soğuyuncaya kadar çırpın
Buzdolabında 30 dakika bekletin
Keki tel ızgara üzerine alın
Hazırladığınız kremayı spatula yardımıyla kekin kenarlarını kaplayacak şekilde sürün
Çilekleri ve kivileri uzunlamasına ortadan ikiye bölüp kekin üzerine dizin
Tart jölesini paketin üzerindeki tarife uygun olarak hazırlayıp fırçayla, meyvelerin üzerini kapatacak şekilde sürerek buzdolabında en az 4-5 saat bekletin
Kekin kenarlarını fıstık ya da fındıkla süsleyip dilimleyerek servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul