Yalnız Mesajı Göster

Kaysefe Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaysefe Tarifi



Kaysefe Tarifi
Malzeme: (6 Kişilik)

Yarım kilo kuru erik
1 çay bardağı pekmez
2 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı ceviz

Hazırlanışı:

Erikleri boş suda 10 dakika kadar bekletinOvalayarak yıkayın, süzün Uzunlamasına yarıya bölerek çekirdeklerini çıkartın Bir tencereye alın Üstünü geçecek kadar temiz suyla 1 saat kadar yumuşaması için bekletin Üzerine pekmezide dökün Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin Servis tabağına alın Ayrı bir tavada kızarttığınız tereyağını ve dövülmüş cevizi üzerine gezdirin Sıcak ve ılık olarak servis yapın

Not: Kaysefeyi kuru kayısı ilede hazırlayabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla