Konu
:
Kaysefe Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaysefe Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaysefe Tarifi
Kaysefe Tarifi
Malzeme: (6 Kişilik)
Yarım kilo kuru erik
1 çay bardağı pekmez
2 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı ceviz
Hazırlanışı:
Erikleri boş suda 10 dakika kadar bekletin
Ovalayarak yıkayın, süzün
Uzunlamasına yarıya bölerek çekirdeklerini çıkartın
Bir tencereye alın
Üstünü geçecek kadar temiz suyla 1 saat kadar yumuşaması için bekletin
Üzerine pekmezide dökün
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
Servis tabağına alın
Ayrı bir tavada kızarttığınız tereyağını ve dövülmüş cevizi üzerine gezdirin
Sıcak ve ılık olarak servis yapın
Not: Kaysefeyi kuru kayısı ilede hazırlayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul