Konu
:
Portakal Peltesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Peltesi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Peltesi Tarifi
PORTAKAL PELTESİ TARİFİ
Malzemesi:
7-8 tane orta boy sulu portakal
1 bardak şeker
2 bardak su
2 kahve fincanı nişasta
Portakallar yıkanır, bir kâseye veya kaba, suyu sıkılır, kabukları tekrar yıkanır, portakalın kendi suyu ile beraber halledilir
Bir süzgeçten süzülür, içerisine nişasta ilave edilir ve bir telle vurularak orta ateşte 5-10 dakika karıştırılarak pişirilir
Soğumadan, porsiyonluk kâselere boşaltılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul