Konu
:
Portakallı Krema Tarifi (Kabuğunda)
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Krema Tarifi (Kabuğunda)
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Krema Tarifi (Kabuğunda)
Portakallı Krema Tarifi (Kabuğunda)
3 büyük portakal
2 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı mısır nişastası (3 çorba kaşığı suda eritilmiş)
1 limonun suyu
60 gr (1/4 su bardağı) şeker
250 gr (1 su bardağı) krema (kar haline gelinceye kadar dövülmüş)
1 çorba kaşığı kavrulmuş badem (küçük küçük kırılmış)
Portakalları ikiye bölüp sularını sıkarak bir kenara koyunuz
Keskin bir bıçakla sıkılma yarım portakalların içlerini ve beyaz kısımlarmı çıkarıp atınız
Boş kabuklan, hepsinin bir sıra halinde sığabileceği bir servis tabağına yerleştirip bir kenara bırakınız
Portakal suyunu orta boy bir tencereye boşaltıp portakal kabuğu rendesi, suda eritilmiş mısır nişastası, limon suyu ve şekeri ekleyiniz
Tencereyi orta ateşe oturtup sürekli karıştırarak kaynatınız
Bir dakika kaynattıktan sonra tencereyi ateşten indirip, karışımı bir kaseye boşaltarak tamamen soğumaya bırakınız
Soğuyan portakallı karışıma, madeni bir kaşıkla kremayı katıp karıştırınız
Portakallı kremayı, kaşıkla portakal kabuklarına doldurarak üstlerine badem serpiniz
Buzdolabında 30 dakika soğuttuktan sonra servis ediniz
Not: Portakallı kremayı yanında bisküvi ile servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul