Yalnız Mesajı Göster

Hünnap Reçeli (Eyüp Kemal Sevinç) Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hünnap Reçeli (Eyüp Kemal Sevinç) Tarifi



Hünnap reçeli (Eyüp Kemal Sevinç) Tarifi

Malzemeler:
20 adet hünnap
1 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
1,5 su bardağı su

Hazırlanısı
Hünnaplar yıkandıktan sonra kabukları soyulur İri iri dilimlenir Küp küp de doğranabilir Üzerine toz şeker dökülerek 1 gece bekletilir Suyu ilave edilerek kaynatılır Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu eklenir ve yaklaşık 10 dakika ocakta tutulduktan sonra alınır Soğuduktan sonra servis edilmeye hazırdır

zaman

Alıntı Yaparak Cevapla