Yalnız Mesajı Göster

Havuç Reçeli (Ümit Usta)Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Reçeli (Ümit Usta)Tarifi



Havuç reçeli (Ümit Usta)tarifi

Malzemeler:
1 kg havuç
1,250 g toz şeker
2 orta boy elma
2 orta boy greyfurt
Yarım su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı sirke veya limon suyu

Hazırlanısı
Havuçların ve elmaların kabuklarını soyarak ayrı ayrı kaplara rendeleyin Greyfurt ve portakalların suyunu sıkın Havuçları 1 bardak su ile pişirmeye başlayın Yumuşayınca önce elma rendesini, daha sonra da greyfurt ve portakal suyunu tencereye ilave edin Suyu azalınca şeker katıp pişirmeye devam edin Sirkeyi de ilave edip son kez karıştırarak ocaktan indirin Soğuduktan sonra kavanozlara doldurup servis edin

zaman

Alıntı Yaparak Cevapla