Yalnız Mesajı Göster

Çatal Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çatal Tatlısı Tarifi



Çatal Tatlısı Tarifi

Malzemeler :
  • 2 Su B Söke Un
  • 2 Tepeleme Çorba K Yoğurt
  • 1 Çorba K Margarin
  • 1 Yumurta
  • 1 Tatlı K Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
Kızartmak İçin:
  • Sıvıyağ
Şerbeti İçin:
  • 4 Su B Toz Şeker
  • 3 Su B Su
  • 1 Dilim Limon
Üzeri İçin:
  • Hindistan Cevizi
  • Toz Yeşil Fıstık
Hazırlanışı
Öncelikle şerbetini hazırlamak için şekeri, suyu ve limon dilimini kaynatın Soğumaya bırakın Karıştırma kabına, yumurtayı kırın Margarini ve yoğurdu ekleyip karıştırın Ardından kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin Son olarak unu ekleyin, eğer cıvık olursa üzerine tekrar un ilave edin İyice yoğurun

Hamurdan ince rulolar yapın ikişer santim kadar kesin Bir ucunu çatal sapı gibi bastırın Diğer ucuna bıçakla 3 ya da 4 çentik atın Sıvıyağda kızartın Kızaran tatlıları süzerek alın ve şerbetin içine atın Şerbetini çeken tatlıları servis tabağına koyun Üzerine hindistan cevizi ve yeşil fıstık serperek

Alıntı Yaparak Cevapla