Konu
:
Karpuz Kabuğu Reçeli (Emine Beder)Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Karpuz Kabuğu Reçeli (Emine Beder)Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karpuz Kabuğu Reçeli (Emine Beder)Tarifi
Karpuz kabuğu reçeli (Emine Beder)tarifi
Malzemeler:
Karpuz kabuğu
şeker
1 limon suyu
2 paket vanilya
kireç kaymağı suyu
5-10 karanfil
Hazırlanısı
Karpuz kabuklarının yeşil ve kırmızı kısmını kesip çıkarın, sadece beyazları kalsın
Kabukların beyaz kısımlarını dilimleyin
Üzerini aşacak kadar su ve limon suyu ekleyip birkaç saat bekletin
Sonra kabukları sudan alıp kireç kaymağı suyuna yatırarak 4-5 saat bekletin
4-5 kez yıkayıp süzgece alın
Kabukları bir tencereye alın
Üzerini aşacak kadar su ekleyin, kaynatarak süzgece alıp suyunu süzün
Kabukları ikinci kez kaynatıp suyunu süzün
Kabukları tartın
Tencereye kabukları ve kabukların ağırlığı miktarınca şekeri, karanfili, vanilyayı ekleyerek ağır ateşte reçel kıvamını bulana dek kaynatın
Çatalı batırın, eğer kabuk çataldan kolayca düşüyorsa yeterince pişmiştir
Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın
Soğuyunca kavanozlara doldurup serin bir yerde saklayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul