Konu
:
Bezeli Pasta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bezeli Pasta Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezeli Pasta Tarifi
Bezeli Pasta
Beze için,
2 adet yumurta akı
1 tutam tuz
100 gr
toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
Pasta için;
160 gr
pudra şekeri
5 adet yumurta sarısı
2 adet portakal kabuğu rendelenmiş suyu süzülmüş
1 litre çiğ krema
100 gr
kakaolu fındık kreması
1 hazır pandispanya
süslemek için kakao
Fırını 180 dereceye getirip ısıtın
Bezeleri hazırlamak için yumurta aklarını ve tuzu mikser ile çırparak kar haline hetirin
Yavaş yavaş şeker ve vanilya ekleyin
Karışımı bir hamur sıkma torbasına dökün ve yıldız şeklinde , fırın kağıdı ile kaplı bir tepsiye sıkın
Fırına yerleştirdikten hemen sonra fırın ısısını 80 derceye indirip kapağını da hafifçe aralayarak bezeleri 3-4 saat boyunca kurutarak pişirin
Soğuduktan sonra bezeleri rendeleyin
İç
malzemenin hazırlanması; Pudra şekerinin 3 çorba kaşığını ayırıp kalanını benmaride yumurta sarısı ile kreması bir hal alıncaya kadar çırpın
Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin
Kremayı kalan pudra şekeri ile çırparak katılaştırın
Bu kremanın dörtte üçünü benbarideki karışıma yedirin
kakaolu fındık kreması ve rendelenmiş mezeyi de ekleyi
Hazır pandispanyayı ortadan yatay olarak ikiye bölün ve yarısını bir kek kalıbına yerleştirin
Üzerine portakal suyu dökerek her tarafını eşit olarak ıslatın
Hazırladığınız karışımı ıslak kekikin üzerine dökün
Pandispanyanın diğer yarısını üzerine kapatın
Üzerini portakal suyu ile tekrar ıslatın
Bir gece buzlukta bekletin
Kalan dörtte bir pudra şekerli kremayı pasta üzerine sürün
Kakao ve rendelenmiş beze ile süsleyin
Beze Süslü Pasta
Malzemeler
-2 adet yumurta
-1 bardak şeker
-1 bardak yoğurt
-1 bardak irmik
-1 bardak un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
Şerbeti: 3 bardak su, 2bardak şeker
Üzerine: 1 poşet kremşanti, 1 bardak süt, 8 adet beze
Hazırlanışı
Kremşantiyi (buzdolabında soğutun) ve şerbeti hazırlayın
Yumurta, şeker, yoğurt ve vanilyayı çırpın
Unu eleyip kabartma tozuyla karıştırın
İrmikle beraber karışıma ekleyerek hamur yapın, yağlanmış kalıba aktararak 170 derecede 30dk pişirin
Fırından çıkarınca soğuk şerbeti dökün ve beklemeye bırakın
En sona kremşanti sürün ve bezeleri dizin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul