Konu
:
Cevizli Kalburabastı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Kalburabastı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Kalburabastı Tarifi
Cevizli Kalburabastı Tarifi
1 çay bardağı eritilmiş bitkisel margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı maden suyu
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı irmik
Yaklaşık 3 su bardağı un
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Şerbet için:
2
5 su bardağı su
2
5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Önce şerbet için su ve şekeri bir tencerede orta ısıda kaynatın
Altını kısıp, limon suyunu katıp 5 dakika daha kaynatın
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Derin bir kabın içine eritilip ılıtılmış yağı koyun
Sıvıyağ ve madensuyunu ekleyin
Kabartma tozu ve unu ilave edip yoğurmaya başlayın
Kulak memesinden daha yumuşacık ama ele yapışmayan bir kıvamda hamur elde etmelisiniz
Hamurdan tıpkı poğaça gibi kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp rendenin iri gözünün üzerine koyun
Dört parmağınızın ucuyla bastırarak 7-8 cm çapında bir hamur şeklinde açın
İçine bir çay kaşığı kadar ceviz içi koyun
Sonrada hamuru tıpkı poğaça gibi bir ucundan kaldırıp diğer ucunun üzerine kapatıp uçlarını hafifçe bastırın
Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp yağlanmış yada fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı dizin
Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtın
Sıcak fırında hamurların kenarı sarı kahverengi oluncaya dek 30 dakika pişirin
Çıkarın ve sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirin
İyice çekince servise sunun
Not: Bu kalburabastı piştiğinde beyaz kalacaktır
Maden suyu katıldığı için daha hafif ve az yağlı bir tatı olacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul