Konu
:
Çikolatalı Alman Pastası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Alman Pastası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Alman Pastası Tarifi
Çikolatalı Alman Pastası Tarifi
MALZEMELER
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
4,5- 5 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 pk
kuru maya ya da 1 pk
yaş maya
1 tatlı kaşığı mahlep
Kreması için;
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı kakao
1 kaşık tereyağı
1 pk
vanilya
Üzeri için;
150 gr
bitter çikolata (ben sütlü çikolata kullandım
)
3/4 çay bardağı krema
TARİF
Hamuru yoğurmak için yoğurma kabına el yakmayacak kadar ılık süt ve suyu alın
Mayayı ve şekeri karışıma ilave edip eritin
Daha sonra un hariç tüm hamur malzemelerini ilave edin
Unu yavaş yavaş karıştırarak hamuru yoğurun
Hamur cıvık olduysa biraz daha un ilave edin
Hamurun ele az yapışacak kadar yumuşak olmasına dikkat edin
Hamuru, iki katı olana kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın
Sert olmayan hamur ele yapışacak kıvamdaysa elinizi unlayarak hamurdan orta boy elma büyüklüğünde bezeler alarak yağlanmış tepsiye aralıklı dizin
170 dereceli fırında pişirin
Kreması:
Tereyağı hariç krema malzemeleri tencereye alıp çırpma teliyle pürüzsüz kıvamda çırpın
Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ilave edip 2-3 dk
daha pişirip ocağın altını kapatın
Krema ılıyana kadar sürekli karıştırın
Pişen pasta ekmeğini sandviç şeklinde kesin
Daha sonra bir sıkma torbasıyla ya da kaşıkla kremayı pastaların içine yayın
Krema ve çikolatayı benmari usulü eritmek için; bir kasaye koyun ve kaseyi su dolu başka bir kabın içine koyarak ocakta eriyene kadar kaynatın
Eriyen çikolatanın içine
kremayı da koyduktan sonra pastacıkların üstünü çikolataya batırın
Buzdolabında soğutup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul