Yalnız Mesajı Göster

Kuru Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi



Kuru Mürdüm Eriği Reçeli

MALZEMESİ:
500 gr erik
15 kg toz şeker
1 adet limon suyu

YAPILIŞI:
Erikleri akşamdan temizce yıkayınız Üzerlerine bol ılık su koyarak ıslatınız Ertesi gün bu suyu temiz bir tencereye süzünüz Bu suyu atarsanız reçelinizin rengi arzu edildiği kadar güzel olmaz Suya şekeri koyup kaynatınız Kolay akmayan, kıvamlı bir şurup elde edince, erikleri içerisine atınız Orta hararetli ateşte reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız Tam kıvamını bulmasına yakın 1 limon suyunu sıkıp, tekrar üç dört taşım kaynatınız Ateşten alıp, köpüğünü temizledikten sonra sıcak sıcak kavanoza boşaltınız Soğuduktan sonra kapağını kapatıp serin bir yerde muhafaza ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla