Konu
:
Kuru Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi
Kuru Mürdüm Eriği Reçeli
MALZEMESİ:
500 gr
erik
1
5 kg
toz şeker
1 adet limon suyu
YAPILIŞI:
Erikleri akşamdan temizce yıkayınız
Üzerlerine bol ılık su koyarak ıslatınız
Ertesi gün bu suyu temiz bir tencereye süzünüz
Bu suyu atarsanız reçelinizin rengi arzu edildiği kadar güzel olmaz
Suya şekeri koyup kaynatınız
Kolay akmayan, kıvamlı bir şurup elde edince, erikleri içerisine atınız
Orta hararetli ateşte reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız
Tam kıvamını bulmasına yakın 1 limon suyunu sıkıp, tekrar üç dört taşım kaynatınız
Ateşten alıp, köpüğünü temizledikten sonra sıcak sıcak kavanoza boşaltınız
Soğuduktan sonra kapağını kapatıp serin bir yerde muhafaza ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul