Konu
:
Mantar Tatlısı (Manisa) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mantar Tatlısı (Manisa) Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantar Tatlısı (Manisa) Tarifi
Mantar Tatlısı (Manisa)
Manisa İl Kültür Müdürülüğü
Malzeme:
Yarım kilo
mantar
,
10 cm kadar çapında hazır satılan,yarı pişmiş süngerimsi hamur,
250 gr
ceviz
,
3
yumurta
,
yarım kilo zeytinyağı veya
mısır
özü yağı,
1 kg toz şeker,
1 kg su
Yapılışı :
Hamurun üzerine konan
mantar
ın içine dövülmüş
ceviz
den birer kaşık konularak, hamur ikiye katlanır, kenarları bastırılarak kapatılır
Tek tek çırpılmış
yumurta
ya batırılan hamurlar kızgın yağda kızartılır
Tavadan alındıktan sonra önceden kaynatılmış ve soğutulmuş şurup içine atılır
Servis yapılırken üzerine tarçın serpilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul