10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yalnız Kalpler Tarifi
Yalnız Kalpler
1 Paket margarin
2 Adet yumurta
12 Adet badem
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Su bardağı mısır nişastası
4 Su bardağı un
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
Kaplama İçin;
40 gr beyaz çikolata
1,5 Su bardağı pudra şekeri
1 Çorba kaşığı çilekli toz içecek
6 Çorba kaşığı ılık su
# Ã?n hazırlık olarak iç bademler, kaynar sıcaklıktaki suda bir kaç dakika tutulur, çıkartılır, ince kabukları soyulur ve çok ince dövülür
# Çukur yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış margarin ve pudra şekeri konur, karıştırılır
# Üzerine yumurta eklenir, biraz daha karıştırıldıktan sonra dövülmüş badem, mısır nişastası, vanilya, kabartma tozu konur
# Yoğurmaya başlanan hamura azar azar un katılır
# Hazırlanan hamur 10 - 15 dakika dinlendikten sonra 3 parçaya ayrılır
# Her parça yarım santim kalınlığında açılır, kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesilir
# Kurabiyeler hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilir 190 derece önceden ısıtılmış fırında açık renk kalacak şekilde pişirilir
# Kurabiyeler soğurken üst kaplaması hazırlanır Cezveye beyaz çikolata konur, içinde su kaynayan bir kabın içine oturtulur
# Çikolata eriyince ateşten alınır, ılıyınca üzerine pudra şekeri, çilekli toz içecek ve su konur, iyice karıştırılır
# Bir fırça yardımıyla, soğuyan kurabiyelere sürülür (Kaplama sürerken donarsa biraz ısıtarak yumuşatılabilir )
# Yalnız kalplerin kuruması için tepsiye yan yana dizilir Daha sonra servis tabağına alınır
Not: Kurabiye ya da pastalara uygulanan bu tür kaplamalara glazür adı verilir
|
|
|