Yalnız Mesajı Göster

New York Cheesecake Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

New York Cheesecake Tarifi



New York Cheesecake Tarifi

Malzemeler
Hamur için:
1 ½ su bardağı (180 gr) un
1 çay kaşığı kabartma tozu
¼ su bardağı (55 gr) toz şeker
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
80 gr tereyağı
1 yumurta

İçi için:
750 gr krem peynir (oda sıcaklığında)
400 gr toz şeker
½ su bardağı un
5 yumurta
1 ½ su bardağı krema
1 portakal kabuğu rendesi
1 ½ limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya

Yapılışı
Fırını 210 dereceye getirin
Hamur için unu eleyin, kabartma tozunu, şekeri, limon kabuğu rendesini ve tereyağını karıştırın
Yumurtayı ekleyip hamur haline gelene kadar Arzum Sopranonun hamur yoğurucu aparatı ile yoğurun 20 dakika buzdolabında bekletin
Hamuru 22 cm çapında bir cheesecake kalıbının tabanına bastırarak serin
210 derece fırında 10 dakika üstüne ağırlık koyarak pişirin Ağırlığı üstünden alarak 5 dakika daha pişirin
Fırının ısısını 150 dereceye düşürün
İç için krem peyniri, şekeri ve unu çırpın Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin
Limon kabuğu, portakal kabuğu ve vanilyayı ilave edip karıştırın
Hazırladığınız içi kalıba döküp 150 derece fırında 1 ½ saat pişirin
Kalıpta soğuttuktan sonra dolapta bekletin
Taze çilek ve frambuazlarla ve blenderden geçirerek hazırlayacağınız çilek sosla süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla