Konu
:
Lokumlu Milföy Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Lokumlu Milföy Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lokumlu Milföy Tatlısı Tarifi
Lokumlu Milföy Tatlısı Tarifi
Malzeme:
4 adet milföy hamuru
100 gram lokum
50 gram Bizim Mutfak Pudra Şekeri
1 adet yumurta
Sosu İçin :
200 gram dondurulmuş böğürtlen
50 gram toz şeker
2 su bardağı su
Milföy hamurlarını düz bir tezgahın üzerine yayın
Ortalarına birer adet lokum yerleştirin ve hamuru bohça şeklinde toparlayın
Milföylerin üzerine 1 yumurtanın sarısını sürerek, önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Böğürtlen sos için böğürtlenleri, suyu ve tozşekeri blenderde ezdikten sonra sos tenceresine aktarın
Orta ateşte koyu bir kıvam elde edinceye kadar pişirin
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Pişen milföyleri fırından alın
Üzerlerine pudraşekeri serpin
İsteğe göre böğürtlen sos eşliğinde ılık veya soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul