Yalnız Mesajı Göster

Lokumlu Milföy Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lokumlu Milföy Tatlısı Tarifi



Lokumlu Milföy Tatlısı Tarifi

Malzeme:
4 adet milföy hamuru
100 gram lokum
50 gram Bizim Mutfak Pudra Şekeri
1 adet yumurta

Sosu İçin :
200 gram dondurulmuş böğürtlen
50 gram toz şeker
2 su bardağı su

Milföy hamurlarını düz bir tezgahın üzerine yayın Ortalarına birer adet lokum yerleştirin ve hamuru bohça şeklinde toparlayın Milföylerin üzerine 1 yumurtanın sarısını sürerek, önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Böğürtlen sos için böğürtlenleri, suyu ve tozşekeri blenderde ezdikten sonra sos tenceresine aktarın Orta ateşte koyu bir kıvam elde edinceye kadar pişirin Ocaktan alıp ılınmaya bırakın Pişen milföyleri fırından alın Üzerlerine pudraşekeri serpin İsteğe göre böğürtlen sos eşliğinde ılık veya soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla