Konu
:
Muz Flambe Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Muz Flambe Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muz Flambe Tarifi
Muz Flambe Tarifi
Malzemeler
1 çay bardağı toz şeker (75 gr
)
1 çay kaşığı limon ya da portakal suyu
1 silme çorba kaşığı tereyağı (15 gr
)
2 çorba kaşığı muz likörü - kanyak ya da viski de olur
(isteğe göre flambe yapmak - alevlendirmek için)
4 adet muz (iri dilimlenmiş)
Sunum için arzuya göre çikolatalı, çilekli ya da uygun gördüğünüz başka aromalı hazır dondurma sosu
(isterseniz 2 dolu çorba kaşığı - 50 gr
- tereyağını eritip sıcakken içine 1 kare paket - 80 gr
- kırılmış bitter çikolatayı ekleyip eriterek hazırlayacağınız çikolata sosunu da kullanabilirsiniz
)
Yapılışı
Şekeri derin ve geniş bir tavaya alın ve hiçbir şey eklemeden orta ateşte karamelize olana kadar bekletin
Şeker eriyip karamelize olmaya başladığında limon suyu ya da portakal suyunu ekleyin ve tereyağını ilave edip karıştırın
Karışım yoğun, koyu karamel rengi bir sos haline gelecek
Dilimlenmiş muzları bu karışıma ekleyip her yanını tavayı sallayarak kızartın
Bu şekilde de servis yapılabilir ancak çekinmezseniz ve yeterince güvenli bir ortamınız varsa muzları kızarttıktan sonra tavaya muz likörünü yavaşça ilave edin fakat tavadan uzakta durun
Alev alınca tavayı sallayarak ateşten kaldırın
Çok kısa süreli bir alevlenme olacak ama hemen sönecek
Bu işlem tatlıya çok güzel bir lezzet katıyor
VANİLYALI DONDURMA
Tabii ki hazır dondurma kullanabilirsiniz ama olayı abartıp dondurmayı da ben yapacağım derseniz, (ki üşenmezseniz deyin bence) geçtiğimiz günlerde sevgili okuyucumuz Sevim Canbazın bana göndermiş olduğu, benim de bizzat deneyerek çok beğendiğim fakat yaptığımda resimlemeye fırsat bulamadığım dondurma tarifini bir gün önceden hazırlayarak kullanabilirsiniz
Çok pratik bir tarif olduğu için ayrıca tavsiye ederim
Bir kez daha yaptığımda resmini de yayınlayacağım
Malzemeler
1 su bardağı toz şeker (170 gr
)
3 yumurta
2 paket vanilyalı krem şanti
1,5 su bardağı süt (300 ml
)
Yapılışı
Toz şeker ve yumurtaları bir kapta krema haline gelene kadar mikserle çırpın
Ayrı bir kapta 2 paket toz krem şantiyi 1,5 su bardağı soğuk sütle mikserle çırparak hazırlayın
Yumurtalı karışıma çırpılmış krem şantiyi ekleyerek tekrar mikserle koyulaşana kadar çırpın
Uygun bir borcamı ıslatın ve karışımı ıslatılmış borcama yayıp 1 gece buzlukta bekletin
Ertesi gün kullanıma hazırdır
Not:
Dondurmayı kakaolu yapmak isterseniz karışıma 4 yemek kaşığı kakao ekleyin
Damla çikolatalı yapmak isterseniz de 2 yemek kaşığı damla çikolata kullanabilirsiniz
SERVİS
Şimdi sıra tatlının sunumunu hazırlamaya geldi ki, bu bence işin en zevkli kısmı Tabii tatlı tabağınızın nasıl görüneceği tamamen sizin yaratıcılığınıza ve beğeninize kalmış
Hazırladığınız brandy snapsleri servis tabaklarının uygun gördüğünüz bir yerine yerleştirin
Brandy snapslerin çukur kısımlarına birer top dondurma yerleştirin
Flambe muzları tabaklara istediğiniz şekilde paylaştırdıktan ve tavada kalan karamel rengi güzelim sosunu da üzerine döktükten sonra sonra üzerlerine istediğiniz çeşit bir dondurma sosu gezdirin
Belki biraz hindistan cevizi, fındık ya da antep fıstığı tozuyla da süsleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul