10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hurmalı Kurabiye Tarifi
Hurmalı Kurabiye
4 su bardağı un,
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 çorba kaşığı margarin,
yarım su bardağı süt,
1 limonun kabuğu,
1 çay kaşığı tarçın,
yarım su bardağı bal,
yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz,
1 su bardağı kıyılmış hurma,
1 adet yumurta
Unu ve kabartma tozunu birlikte eleyin Margarini eritin ve süte karıştırın Ardından yumurtayla balı da ekleyip, iyice karıştırın Bu karışımı una ekleyin Limonun kabuğunu rendeleyin 1 çay kaşığı tarçınla beraber hamura ekleyin Cevizlerle hurmaları ince ince kıyıp, hamura katın
Hamuru dört eşit parçaya bölün Düz bir zemini unlayın Merdane yardımıyla hamuru 3 mm kalınlığında açın Hamuru kare biçiminde kesin Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin
|
|
|