Yalnız Mesajı Göster

Hatay Usulü Aşure Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hatay Usulü Aşure Tarifi



Hatay Usulü Aşure Tarifi

MALZEMELER

750 gr şeker

12 adet incir

200 gr aşurelik (dövme) buğday

12 adet kuru kaysı

150 gr kuru fasulye

150 gr nohut

75 gr çamfıstığı

125 gr kuru üzüm

600 gr şeker

150 gr ceviz içi

1 su bardağı süt

1/2 kahve fincanı gül suyu

5 adet incir

3,5 kg su

150 gr pirinç

Üst malzemesi:

5 adet kaysı

10 adet ceviz içi

50 gr antepfıstığı

YAPILIŞI

Akşamdan ıslatılan nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı pişirip süzdürün Mümkünse nohutların kabuklarını soyun Kullanacağımız suyu ikiye ayırıp içine buğday ve pirinci koyup yavaş ateşte 30 dk pişirelim Pişen pirinci, suyu ile birlikte mikserden geçirip buğdayın üstüne ilave edelim Buğdayla birlikte 30 dk daha pişirilip üzerine haşlanmış olan nohut ve kuru fasulyeyi ilave ediniz inciri, ceviz içini, üzümü, kaysıyı, fıstığı ayrı ayrı, 10 dk bol suda kaynatlp üç dört defa yıkayıp süzdürünüz Tereyağı dahil tüm malzemeyi buğdayın üzerine döküp 15 dk daha kaynatın Üstüne süt ve gül suyu ekleyip 2 dk daha kaynatın Sonra ateşten alın ilk sıcaklığı geçtikten sonra kaselere doldurulup üst malzeme ile süsleyerek servis edilir

Hatay Valiliği

Antakya Mutfağı - Süheyl Budak

Alıntı Yaparak Cevapla