Konu
:
Beyaz Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Beyaz Tatlı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beyaz Tatlı Tarifi
Beyaz Tatlı Tarifi
200 gr
tereyağı
500 gr
un
2 yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
Biraz ılık su
Açmak içi nişasta
İçi için;
2 su bardağı toz yeşil fıstık
Unu iki kere eleyip hamur yoğurma kabına koyun
Ortasını açın
Yumurta, süt, sıvı yağ, tuz koyup yoğurun
Eğer katı olursa biraz su ekleyip bir kez daha yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin
Tekrar yoğurup 20 dk
bekletin
Hamuru 20 parçaya bölün
Tezgaha biraz nişasta serpin
Hamurları, nişasta serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın
10 tanesini üst üste koyup tekrar açın
Bir ucuna uzunlamasına yeşil fıstık koyup sıkıca sarın ve kesin
Kestiğiniz parçayı 10 cm
uzunluğunda tekrar kesin ve yağlanmış tepsiye dizin
Diğer hamurlara da aynı işlemi tekrarlayın
Tereyağını ocakta kızdırıp tepsinin üzerine gezdirin
Tepsiyi alimünyum folyoyla sıkıca sarın
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dk
pişirin
Fırından çıkınca üzerine şurubunu sıcak olarak dökün ve soğuyunca servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul