Konu
:
Kremalı Böğürtlen Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Böğürtlen Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Böğürtlen Tarifi
Kremalı Böğürtlen Tarifi
500 gr böğürtlen
1/4 su bardağı su
175 gr (3/4 su bardağı) toz şeker
250 gr (1 su bardağı) krema (soğutulmuş)
Böğürtlen, su ve şekeri orta boy bir tencereye koyup kapağını kapatarak, ağır ateşte, böğürtlenler iyice yumuşayana kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp, böğürtlenleri tahta bir kaşığın tersiyle bastırarak süzgeçten geçilip bir kenarda soğumaya bırakınız
Soğuk kremayı bir kaseye koyup, yumurta teli ile koyu ve sert olana kadar çırpınız
Böğürtlenleri kremaya katıp tek kişilik cam kaselere yada büyük İbir cam kaseye boşaltarak, 1 saat buzdolabında soğuttuktan scnra servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul