Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Böğürtlen Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Böğürtlen Tarifi



Kremalı Böğürtlen Tarifi

500 gr böğürtlen
1/4 su bardağı su
175 gr (3/4 su bardağı) toz şeker
250 gr (1 su bardağı) krema (soğutulmuş)

Böğürtlen, su ve şekeri orta boy bir tencereye koyup kapağını kapatarak, ağır ateşte, böğürtlenler iyice yumuşayana kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp, böğürtlenleri tahta bir kaşığın tersiyle bastırarak süzgeçten geçilip bir kenarda soğumaya bırakınız
Soğuk kremayı bir kaseye koyup, yumurta teli ile koyu ve sert olana kadar çırpınız
Böğürtlenleri kremaya katıp tek kişilik cam kaselere yada büyük İbir cam kaseye boşaltarak, 1 saat buzdolabında soğuttuktan scnra servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla