Konu
:
Pasta İçin Marzipan Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pasta İçin Marzipan Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pasta İçin Marzipan Tarifi
Pasta İçin Marzipan Tarifi
500 gr (2+2/3 su bardağı) çekilmiş badem
360 gr (3 su bardağı) pudra şekeri
125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
2-3 yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı badem esansı
Bademlerle pudra ve toz şekeri geniş bir kaba koyup karıştırınız
İki yumurtanın sarısını ve badem esansını katıp, bir spatula ile karıştırınız
(Karışım çok kuru olursa 1 yumurta sarısı daha ekleyiniz
)
Bir tezgahın üstüne biraz pudra ya da nişasta serpiniz
Marzipanı şekerli ya da nişastalı tezgaha çıkarıp avucunuzun içiyle 5 dakika, karışım iyice yumuşayana kadar yoğurunuz
Marzipanınız kullanılmaya hazırdır
Not: Marzipan, meyveli keklerin kaplamasında kullanılır
Yumurta miktarı bademlerin kuruluğuna göre değişir
(Ama, çok yumurta kullanmamaya dikkat edilmelidir; çünkü, bu durumda, marzipanın işlenmesi oldukça zorlaşır
) Verilen marzipan miktarı 22,5-25 cm'lik yuvarlak keklerin kaplaması için yeterlidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul