Yalnız Mesajı Göster

Pasta İçin Marzipan Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasta İçin Marzipan Tarifi



Pasta İçin Marzipan Tarifi

500 gr (2+2/3 su bardağı) çekilmiş badem
360 gr (3 su bardağı) pudra şekeri
125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
2-3 yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı badem esansı

Bademlerle pudra ve toz şekeri geniş bir kaba koyup karıştırınız İki yumurtanın sarısını ve badem esansını katıp, bir spatula ile karıştırınız (Karışım çok kuru olursa 1 yumurta sarısı daha ekleyiniz)
Bir tezgahın üstüne biraz pudra ya da nişasta serpiniz Marzipanı şekerli ya da nişastalı tezgaha çıkarıp avucunuzun içiyle 5 dakika, karışım iyice yumuşayana kadar yoğurunuz
Marzipanınız kullanılmaya hazırdır

Not: Marzipan, meyveli keklerin kaplamasında kullanılır Yumurta miktarı bademlerin kuruluğuna göre değişir (Ama, çok yumurta kullanmamaya dikkat edilmelidir; çünkü, bu durumda, marzipanın işlenmesi oldukça zorlaşır) Verilen marzipan miktarı 22,5-25 cm'lik yuvarlak keklerin kaplaması için yeterlidir

Alıntı Yaparak Cevapla