Yalnız Mesajı Göster

Pratik Ekmek Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Ekmek Tatlısı Tarifi



Malzemeler:

- 1 su bardağı su

- 1 çay bardağı pekmez

- 3 çorba kaşığı tozşeker

- 8 dilim ekmek

- 125 gr tereyağı

- 1 çay bardağı ceviz içi

- 1 çorba kaşığı antepfıstığı

- Vişne reçeli

Hazırlanışı:

- Tereyağını bir tavaya alıp eritin

- Ekmekleri ekleyip her iki tarafını kızartın

- Fazla yağını süzdürün

- Su ve pekmezi sos tenceresine alıp bir taşım kaynatın

- Ocaktan alıp ılınmaya bırakın

- Servis tabağına ekmeklerin yarısını dizip ceviz içlerinin yarısını ekmeklerin üzerlerine serpiştirin

- Kalan ekmekleri dilimlerin üzerlerini kapatacak şekilde yerleştirin

- Şurubu ekmeklerin üzerine gezdirerek döküp yarım saat bekletin

- Servis tabağına alıp antepfıstığı, vişne reçeli ve ceviz içiyle süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla