Yalnız Mesajı Göster

Lor Helva Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lor Helva Tarifi



Lor Helva Tarifi

Malzemeler:
Piyale vanililnli pirinç unu: 30 gr
Luna kase margarin: 100 gr
Piyale un: 1 çay bardağı
Piyale buğday nişastası: 1 çay bardağı
Kaynamış sıcak süt: 1,5 su bardağı
Toz şeker: 1,5 su bardağı
İri kırılmış ceviz: 1 su bardağı
Tatlı lor: 100 gr

Hazırlanışı:
Margarini tencereye alıp eritin Un, nişasta ve Piyale Vanilinli Pirinç Unu'nu ekleyip kısık ateşte fe sürekli karıştırarak rengi koyulaşana kadar kavurun Sonra kaynar haldeki sütü ekleyip, helva sütü çekene kadar karıştırın Şeker ve cevizi ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra helvayı ocaktan alıp 15-20 dakika demlenmesi için bekletin Helvayı kaşık yardımı ile şekillendirin, üzerine tatlı loru serpip ılık yada soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla