Konu
:
Lor Helva Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Lor Helva Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lor Helva Tarifi
Lor Helva Tarifi
Malzemeler:
Piyale vanililnli pirinç unu: 30 gr
Luna kase margarin: 100 gr
Piyale un: 1 çay bardağı
Piyale buğday nişastası: 1 çay bardağı
Kaynamış
sıcak
süt: 1,5 su bardağı
Toz şeker: 1,5 su bardağı
İri kırılmış ceviz: 1 su bardağı
Tatlı lor: 100 gr
Hazırlanışı:
Margarini tencereye alıp eritin
Un, nişasta ve Piyale Vanilinli Pirinç Unu'nu ekleyip kısık ateşte fe sürekli karıştırarak rengi koyulaşana kadar kavurun
Sonra kaynar haldeki sütü ekleyip, helva sütü çekene kadar karıştırın
Şeker ve cevizi ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra helvayı ocaktan alıp 15-20 dakika demlenmesi için bekletin
Helvayı kaşık yardımı ile şekillendirin, üzerine
tatlı
loru serpip ılık yada soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul