Yalnız Mesajı Göster

2 Katlı İspanaklı Pasta

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

2 Katlı İspanaklı Pasta



2 Katlı Ispanaklı Pasta

Malzeme :
pasta keki için:
4 yumurta
15 su btoz şeker
1 pkabartma tozu
1 p vanilya
1 su bıspanak püresi
25 su bun

Kreması için:
3 su bsüt
4 çorba kun
1 yumurta sarısı
1 su btoz şeker
1 tatlı kvanilya

Kremşantisi için:
1 paket kremşanti
15 su bsüt



Hazırlanışı :
Ispanaklı pastanın kekine koyacağnız püreyi hazırlayın Bunun için; bir demet ıspanağın yaprakalrını kaynayan suya atın
Ispanakların rengi dönmeye başalayınca sıcak sudan alıp soğuk suya atarak şoklayın suyunu süzdürdükten sonra
doğrayıcıdan geçirerek püre haline getirinPastanın keki için karıştırma kabına yumurtaları kırın, üzerine şekeri ekleyerek
köpük köpük olana kadar iyice çırpın Daha sonra üzerine ıspanak püresini ekleyin Un, vanilya ve kabartma tozunu
ekleyerek kek hamurunu elde edin Hazırlamış olduğunuz bu hamuru 2 ayrı pasta çemberine paylaştırın Alta gelecek
olan büyük çembere diğerinden biraz daha fazla hamur koyun Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin

Kekler pişerken kremasını hazırlayın Bunun için; tencereye sütü, unu, şekeri, vanilyayı ve yumurta sarısını alın
Ceylan gözü oluncaya kadar pişirin Kek ve krema hazır olunca keklerden üzeri için kullanmak üzere kapak kesilir
daha sora keki ortadan ikiye keserek üzerini krema ile kaplayın üzerine kekin diğer yarısını kapatın ve krem şanti
ile sıvayın Her iki kek için de aynı şeyi yapın Büyük olan keki servis tabağına alın Ortasına bir şiş batırarak
küçük olan keki üzerine yerleştirin En son üzeri için ayırmış olduğumuz kekten kesilen kapağı ufalayarak her
tarafına yapıştırın Buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla