Konu
:
2 Katlı İspanaklı Pasta
Yalnız Mesajı Göster
2 Katlı İspanaklı Pasta
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
2 Katlı İspanaklı Pasta
2 Katlı Ispanaklı Pasta
Malzeme :
pasta keki için:
4 yumurta
1
5 su b
toz şeker
1 p
kabartma tozu
1 p
vanilya
1 su b
ıspanak püresi
2
5 su b
un
Kreması için:
3 su b
süt
4 çorba k
un
1 yumurta sarısı
1 su b
toz şeker
1 tatlı k
vanilya
Kremşantisi için:
1 paket kremşanti
1
5 su b
süt
Hazırlanışı :
Ispanaklı pastanın kekine koyacağnız püreyi hazırlayın
Bunun için; bir demet ıspanağın yaprakalrını kaynayan suya atın
Ispanakların rengi dönmeye başalayınca sıcak sudan alıp soğuk suya atarak şoklayın
suyunu süzdürdükten sonra
doğrayıcıdan geçirerek püre haline getirin
Pastanın keki için karıştırma kabına yumurtaları kırın, üzerine şekeri ekleyerek
köpük köpük olana kadar iyice çırpın
Daha sonra üzerine ıspanak püresini ekleyin
Un, vanilya ve kabartma tozunu
ekleyerek kek hamurunu elde edin
Hazırlamış olduğunuz bu hamuru 2 ayrı pasta çemberine paylaştırın
Alta gelecek
olan büyük çembere diğerinden biraz daha fazla hamur koyun
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin
Kekler pişerken kremasını hazırlayın
Bunun için; tencereye sütü, unu, şekeri, vanilyayı ve yumurta sarısını alın
Ceylan gözü oluncaya kadar pişirin
Kek ve krema hazır olunca keklerden üzeri için kullanmak üzere kapak kesilir
daha sora keki ortadan ikiye keserek üzerini krema ile kaplayın
üzerine kekin diğer yarısını kapatın ve krem şanti
ile sıvayın
Her iki kek için de aynı şeyi yapın
Büyük olan keki servis tabağına alın
Ortasına bir şiş batırarak
küçük olan keki üzerine yerleştirin
En son üzeri için ayırmış olduğumuz kekten kesilen kapağı ufalayarak her
tarafına yapıştırın
Buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul