Konu
:
Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi
Tulumba Tatlısı Tarifi
Hazırlama süresi :
15dk
Kalori :
786
Servis :
8 kişilik
Malzemeler;
? 2,5 su bardağı su
? 3,5 su bardağı un
? 2 yemek kaşığı tereyağı
? 1 yemek kaşığı irmik
? 1 yemek kaşığı nişasta
? 1 yemek kaşığı toz şeker
? 5 adet yumurta
? Tuz
Kızartmak için;
? 2 su bardağı sıvıyağ
Şerbet için;
? 3 su bardağı şeker
? 3 bardağı su
? 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı;
Su, tereyağı, tuz ve toz şekeri bir tencerede kaynamaya bırakın
Kaynamaya başlayınca ununu birden dökerek tahta kaşıkla hızlı hızlı karşıtırarak pişirmeye devam edin
5 dakika sonra ateşten indirin
Ilınınca yoğurun, yoğururken içine teker teker hamura yedire yedire yumurtaları kırın
En son 1 kahve fincanı su katın
Tekrar karıştırın
Varsa tulumba tatlısı kalıbına yoksa bir hamur torbası ya da krema şırıngasına hamuru doldurun
Hamur ne çok sert ne çok yumuşak olmalı
Kızartma tenceresindeki yağı kızdırın
Ateşten alıp ılınmasını bekleyin
Tekrar altını yakıp sıktığınız hamurları içine bırakın
Çevirmek suretiyle her tarafını iyice kızartın
El kevgiriyle yağını süzerek alıp, soğuk şerbete atın
Şerbetini iyice çekince tabağa alarak servis yapın
Şerbetin Yapılışı:
Şerbeti hazırlarken, şekerle suyu kaynatın
Limon suyunu ilave edin
15 dakika daha kaynatın
Kenara alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul