Konu
:
Krep Süzet ( Crepes Suzette ) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Krep Süzet ( Crepes Suzette ) Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krep Süzet ( Crepes Suzette ) Tarifi
Krep Süzet ( Crepes Suzette ) Tarifi
Gereçler:
100 gr tereyağı
1 portakal suyu ve kabuğunun rendesi
100 gr pudra şekeri
8 ince krep
4 yemek kaşığı portakal suyu
Tereyağını portakal kabuğu rendesi ile karıştırarak krem haline getirin
Kaşık kaşık olmak koşuluyla şekeri ve biraz portakal suyunu da tereyağına katıp birlikte çırpın
Topaklanmaya başlayınca portakal suyu katmayı durdurun
Suzet Tereyağı önceden hazırlanıp gerek duyulana dek buzdolabında dondurularak saklanabilir
Servis yapmak istediğinizde, Suzet Tereyağını bir tavanın içinde ısıtın
(Bu ısıtma işlemini yemek masasının yanına koyduğunuz servis masasında da yapabilirsiniz) Krepleri birer birer tavanın içine koyarak tereyağlı sosu kaşıkla üzerlerinden geçirin
Sonra ikiye ve yine ikiye katlayarak tavanın bir köşesine iteleyip, tavaya yeni bir tane daha atın
Hepsi katlandığında ve tereyağlı sos da giderek koyulaşıp azaldığında, portakal suyunu üzerlerine dökün
Servis yapın ve kalan tereyağlı sostan üzerlerine biraz daha dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul