Konu
:
Kayısı Marmelatlı Burma Brezer Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kayısı Marmelatlı Burma Brezer Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısı Marmelatlı Burma Brezer Tarifi
Kayısı Marmelatlı Burma Brezer Tarifi
Malzemesi:
300 gr
un
1 yumurta sarısı
100 gr
şeker
200 gr
tereyağı
üzerine sürmek için;
1 yumurta sarısı
175 gr
kayısı marmeladı
Hazırlanışı:
Unu bir kabın içinde, yumurta sarısı, şeker ve küçük parçalar halinde kesilmiş yumuşak tereyağı ile birlikte karıştırın
Muntazam bir hamur meydana gelince, hamurun üzerini örterek, 2 saat kadar buzdolabında bekletin
Sonra hamuru çok ince bir şekilde açıp, 1 cm
uzunluğunda çubuklar halinde kesin
Bu çubukların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün
Sonra hamuru yuvarlayarak burma haline getirin ve kıvırarak brezer şeklinde hazırlayın
Brezerleri yağlanmış fırın tepsisine koyarak 15
dakika
pişirin
Fırından çıkarın
Kayısı marmeladını biraz ısıtın
Brezerler henüz sıcakken üzerlerine marmelat sürüp her ikisini de soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra çay ile birlikte servis yapın
Not:
Berezerleri hemen servis yapmayacaksanız, üzerlerine marmelatı sürmeyin
Servis yapmadan bir süre önce brezerleri fırına koyup, ısıtın ve üzerine sıcak marmeladı sürüp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul