Yalnız Mesajı Göster

Meyveli Ve Fındıklı Bisküvi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveli Ve Fındıklı Bisküvi Tarifi



Meyveli Ve Fındıklı Bisküvi Tarifi

180 gr (12 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağı
120 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
2 yumurta
100 gr (3/4 su bardağı) un
100 gr (1/2 su bardağı) çekilmiş badem
100 gr (1/2 su bardağı) kavrulmuş fındık (kabukları soyulup dövülmüş)
1 çay kaşığı yenibahar
2 çorba kaşığı vişne şekerlemesi (doğranmış)
50 gr (1 3 su bardağı) meyve kabuğu şekerlemesi
Kaplaması:
125 gr (1 su bardağı) pudra şekeri
60 gr (4 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağ (yumuşatılmış)
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
2 damla sarı şeker boyası

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip,ısıtınız 1 tatlı kaşığı yağla, 3 fırın tepsisini yağlayıp bir kenara bırakınız
Kalan 12 çorba kaşığı yağı, orta boy bir kasede, yumuşak ve köpük köpük olana kadar tahta bir kaşıkla dövünüz Şekeri katıp, karışımı krema haline getiriniz
1 yumurta ile 1 çorba kaşığı un katıp yedirdikten sonra kalan bir yumurta ile 1 çorba kaşığı daha unu katıp yediriniz
Kalan un, çekilmiş badem, fındık, yenibahar, vişne şekerlemesi ve meyve kabuğu şekerlemesini katıp Karıştırınız
Karışımdan tatlı kaşığıyla alıp, geniş aralıklarla tepsilere koyunuz
Tepsileri fırına sokup, 10-15 dakika, bisküvilerin kenarları nar gibi olana kadar pişiriniz
Tepsileri fırından çıkarıp, bisküvileri bir tel ızgaranın üstüne aktararak, oda sıcaklığında soğumaya bırakınız
Kaplamayı yapmak için, pudra şekerini küçük bir kaseye eleyip, yumuşatılmış tereyağı, portakal kabuğu rendesi ve şeker boyasını katınız Karışımı, tahta bir kaşıkla pürtüksüz olana kadar iyice karıştırınız
Bir bıçakla kremayı bisküvilerin yarısına sürüp, kalan bisküvileri üstlerine kapatarak, sandviç yapıp servis ediniz

Not: Meyveli ve fındıklı bisküvileri, aralarına krema koyup, sandviç biçiminde, ya da üstlerine kaplama sürülerek servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla