Yalnız Mesajı Göster

Arap Başı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Başı Tarifi



Arap Başı Tarifi

MALZEME:
300 gr süt
20 gr tereyağı
150 gr un
5 adet yumurta
600 gr margarin
150 gr çikolata
80 gr şeker

HAZIRLANIŞ!:
Süt, tereyağ ve bir tutam tuz kaynatılır, sonra un ile ezilir Biraz soğuduktan sonra yumurtalar birer birer ilâve edilir, güzelce karıştırılır Bu hamurdan kaşıkla küçük parçalar kesilir Kızgın yağın içinde pişirilir Kahve rengi olduktan sonra her parça çatlar Çatladıktan sonra 1-2 dakika pişirilir ve çıkarılır Çikolatalar ince delikli bir rendeyle rendelenir veya bir bıçakla ince ince yontulur, bir kaba konur Pişen Arap başları sıcakken derince bir tencereye doldurulur üzerine tozşeker ile rendelenmiş çikolata serpilir Şeker ve çikolataya bulanıp soğuk ikram edilir

Alıntı Yaparak Cevapla