Konu
:
Arap Başı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Arap Başı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arap Başı Tarifi
Arap Başı Tarifi
MALZEME:
300 gr
süt
20 gr
tereyağı
150 gr
un
5 adet
yumurta
600 gr
margarin
150 gr
çikolata
80 gr
şeker
HAZIRLANIŞ!:
Süt, tereyağ ve bir tutam tuz kaynatılır, sonra un ile ezilir
Biraz soğuduktan sonra
yumurta
lar birer birer ilâve edilir, güzelce karıştırılır
Bu hamurdan kaşıkla küçük parçalar kesilir
Kızgın yağın içinde pişirilir
Kahve rengi olduktan sonra her parça çatlar
Çatladıktan sonra 1-2 dakika pişirilir ve çıkarılır
Çikolatalar ince delikli bir rendeyle rendelenir veya bir bıçakla ince ince yontulur, bir kaba konur
Pişen Arap başları sıcakken derince bir tencereye doldurulur üzerine tozşeker ile rendelenmiş
çikolata
serpilir
Şeker ve
çikolata
ya bulanıp soğuk ikram edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul